Isabel Allende

Isabel Allende er en af nutidens største forfattere. Hun er født i 1942, chilener og immigrant i Californien siden 1988 – efter eksil i Venezuela. Hendes forfatterskab omfatter lidenskabelige historiske romaner, en novellesamling, tre ungdomsbøger, tre selvbiografier, en erotisk kogebog og en decideret krimi. Hun er ikke vild med prædikatet magisk realisme, fordi det forveksles med fantasy og urealisme. En stor del af hendes magiske scener er taget direkte ud af virkeligheden. Ligesom de undertrykkende voldsbeskrivelser – og  de erotiske kærlighedsepisoder.

Allende’s opdigtede mænd er lige så farverige, lidenskabelige og farlige som  kvinderne. Passionerede forførere og/eller voldsmænd. Tyranner, elskere,  plattenslagere og vismænd. Hun sætter uden blusel ord på romanfigurernes liv, hvorved hun beskriver samfundskræfter i fortidens og nutidens forskellige politiske og religiøse miljøer. Mange grusomme og saftige passager er ikke for sarte sjæle.

IA-roses(Isabel-Allende-Archives)

Nørre Nebel Bibliotek‘ s chefbibliotekar 😉 Louise Rauff Tranborg inviterede os til booktalk ved forårsjævndøgn. Vi mødtes samtidig med, at andre folk over hele kloden samledes for at fejre, at dag og nat er lige lange. Det blev til en aften i Isabel Allendes “ånd”. Louise fandt dette citat af IA:

“I can promise you
that women working together
linked, informed and educated
can bring peace and prosperity
to this forsaken planet!”

Se indlæggene om Allende’s 13 kvindefigurer.