Månetilbedelse

Månetilbedelse har været religiøs praksis overalt på jorden til alle tider indtil nutiden. Selv ikke idag tvivler nogen på, at månekræfterne er stærke. De bestemmer suverænt oceanernes lavvande og højvande. Ligesom en alvidende bedstemor har månen en magt, som alle ærbødigt må underkaste sig 😉

Bedstemor Måne er en urkraft, som ingen kan undgå!

Månens virke afhænger af årstiden(solen/BedstefarSol) og faserne. Gennem året synes månen at skifte farve. Det skyldes selvfølgelig atmosfærens skiftende indhold af partikler. Jo renere luften er, jo mere blå ses månen. I denne høsttid flimrer luften af organisk mikromateriale, og månens farve synes gulere end i klar luft.

Den midterste gule og helende måne  er fuld idag. Naturens helende evner er højst virksomme i denne månetid for at hele de planter, der er angrebne af sygdomme/skadedyr, men som kæmper for at modne deres frugter.

Somfugl2
under fuldmånen
påfugleøje i sol
et kort øjeblik

Gennem året klummenterer jeg månerne efterhånden, som de kommer. Mine “kilder” er nordamerikanske indianere, keltiske traditioner, oldklassisk Artemis/Diana-historie og mine egne fornemmelser 😉

Lilla400småneskinsvækster
lilla og selvlysende
violet magi

Tidligere klummer kan findes ved at søge på “måne” i denne hjemmesides søgefelt.
Eller via disse links:

Nymåne
Skildpadde Øen
Årets Første Nymåne
Isis, Maria og Fuldmånen