Mytekredsen er synlige og usynlige fortællere og visdomsfindere, som søger ude og inde, lavt og højt, i jorden og i himmelen, i gamle bøger og i sig selv.
Vi samler mønstre, myter og magier til helende fortællinger.
Eventyr, myter og drømme er livseliksir.
Det Levende Ord er næring for enhver sjæl.
Fortællekunst er visdomsformidling.
Anne Voel:
Mit ‘kald’ er levendegørende fortælling.
By heart. Hverken oplæsning eller dramatisering.
Da jeg var barn, fortalte jeg min lillesøster i søvn. Hver aften. Bibelhistorier fra min farmor og eventyr fra min mormor. Som 7-årig læste jeg trylleeventyr fra hele verden, og i skolen fik vi fortalt 1001-nat og nordiske myter/heltesagn, som jeg gentog. Også da jeg selv blev skolevikar. Og lige siden. I mere end 60 år…
Min uddannelses-baggrund er kandidatgrad i naturvidenskab (botanik/jordbrug/økologi) og BA i undervisning med specialer i fortælling (psykologi/pædagogik/praksis).
Tidligere havde jeg to fronter:
1: Optræden som Eventyrheksen/Eventyrkonerne/DenGamleDame med digtning og fortælling af myter og eventyr – og naturhistorier.
2: Coaching og undervisning i fortællekunst og drømmetydning.
Nu ‘prædiker’ jeg her på hjemmesiden, passer min have og skriver bøger om haiku og fortællekunst:
Mytekredsen har udgivet bogen Nordens Mytologiske Årstidsfester, der indeholder genfortællinger af nordiske myter, hvori kvinderne får hovedrollerne. Dramaerne opleves fra vanernes fredelige verdensbillede. De var kærlighedsguder, hvis værdier var meget forskellige fra krigsgudernes. Asernes vinkel var mandekraft, krig, grådighed og ødelæggelse. Valhallas Krigere. Vanerne derimod stod for kvindekraft, fred, frugtbarhed og bæredygtighed. Folkvangs Krigere!
Myterne om de nordiske guder er levende. Omkring år 1200 nedskrev Snorre og Saxo skjaldenes fortællinger. Begge mænd var kristne, og deres beretninger om guderne var ofte ikke overens. Siden har utallige forfattere digtet nye og personlige udgaver af det kollektive mytestof.
Rammen for de nye fortællinger er fejringer af de otte årstidshøjtider for solen og for jorden, hvor fokus er på fred og kvindekraft. I den sammenhæng omtales også festritualer, fantasirejser, runekast og knudeornamenter. Tricksteren Loke har rollen som bærer af den særlige nordiske uhøjtidelighed gennem myterne.
Bogens indhold kan betragtes som et brugsredskab. Målgruppen er fortællere, lærere, kunstnere, museumsformidlere, psykoterapeuter, nyvikinger og andet godtfolk, der ikke går udenom en god historie.
De otte kvindemyter kan klikkes her:
Lysfesten: Myten om Hel.
Forårsjævndøgn: Myten om Freja.
Vårfesten: Myten om Idun.
Sommersolhverv: Myten om Gullvejg.
Høstfesten: Myten om Sif.
Efterårsjævndøgn: Myten om Frigg.
Mørkefesten: Myten om Skade.
Vintersolhverv: Myten om Angerboda.
Kontakt: MinVerden(snabel-a)annevoel.dk
Se også nedenstående indlæg
Logos og Mytos
Storytelling
Eventyr og Myter
Skelettet i en fortælling
By Heart
Mindmapping
Mørkefest For Børn. Allehelgen/Halloween.
Den gamle Dame
Årets Gang og Måner
Festens Gave og Havets Moder
Eventyrheksen og Mågen
Den Blå Pige
Nymmelise
Havets Datter
Den Vestjyske Sangfugl
Livets Vidunderlige Have.
Den Lille Hvide Kat
Den Lille Røde Kat
Arakne
Mytosverdenen omfatter også drømmene: