Fuldmåne og Blackstar

Bowie’s Blackstar handler om kvindekraften Isis – og De 13 Oprindelige Klanmødre.

Myten om Skildpadde Øen omfatter også et sagn, der fortæller om de 13 klanmødres mission.
Den handler om, at Moder Jords balance skal rettes op med kvindelighedens omsorgsfulde handlinger; de skal modvirke grådighed og overforbrug.

Kvindelighedens omsorg for jorden og dens folk symboliseres med kranier/livmødre fyldt med juveler, som er billedet på dyrebare tanker.

Hvis livet skulle komme på afveje, så skal klanmødrene samles til “Mødet under Skildpadden”, forene deres dyrebare visdom og genoplive kærligheden til Moder Jord og Det Harmoniske Hellige Liv.

I Blackstar bruger David Bowie den myte:

Videoen indledes med, at en kvinde går gennem Villa of Ormen (Slangens Bosted). Hun går gennem øde landskab til en forladt rumdragt/robot/videnskabsuniform. Bag visiret/skjoldet finder hun et ædelstenskranium.

Senere samles 13 kvinder/Klanmødre(?) om Kraniet, og Bowie synger:

On the day of execution
only women kneel and smile…

På dagen for fuldbyrdelsen/henrettelsen/forvandlingen korsfæstes 3 ikke-seende fugleskræmsel-mænd. Hvem?
Forfængeligheden, Grådigheden, og Misundelsen ???

Flere andre symboler i sangen og videoen tyder på, at denne viise, selvironiske kunstner på dødslejet ville vise os, hvor langt ude vi er. Teksten fortæller om stjernemanden, der vil sandheden, hvor andre lyver.

Idag indtræder årets første fuldmåne. Den første klanmoders vejledning er, at vi skal være åbne for nye indsigter.

Med hende skinner håbet om, at vi mennesker begynder at indse, hvad vort overforbrug og tingsliggørelse gør ved Moder Jord – og Kærligheden!

Glædelig Åbenheds-Fuldmåne!