Overdrivelser/Yderligheder

Overdrivelser og Yderligheder er bevægelser, der overskrider grænser.

Overdrivelser fremmer forståelsen – OG fortællinger!
At overdrive er at overskride grænserne for “normen”, “pænheden” og “sandheden”. At gå til yderligheder er at udfordre grænser. At dramatisere!

 

Søstrene Maria og Martha var veninder med tømrersønnen fra Nazareth. Kvinderne er arketyperne på den egensindige/ustyrlige og den retsindige/føjelige. Da Nazaræeren engang besøgte dem, knuste Maria en krukke med kostbar salve, som hun dramatisk smurte manden ind i. Mange blev forargede. Men Jesus sagde: For det hun gjorde, skal hun huskes – som et forbillede!

Den historie er en opfordring til at overdrive og gå til yderligheder!

Nu er strategifuldmånen over os. Tiden er gunstig for årets planlægning. Såvel haveplanlægning som personlige målsætninger. Det er nu, der skal lægges strategier for at gøre op med begrænsninger og for at flytte egne grænser. Tiden er inde til at forberede vore egne fortællinger. Dramatisere. Med indlagte overdrivelser og yderligheder 😉