Fuldmånen efter Jævndøgn

Fuldmånen efter forårsjævndøgn foranlediger vårkuller.
Forårskulten!
Højtiden for de jordomspændende frugtbarhedsritualer.

Hieros Gamos er overskriften på forårskulten. Hieros (hellig) gamos (bryllup) betegner kærlighedsakten mellem Jordgudinden og Himmelguden, som er altafgørende for den kommende vækstsæson. I hedengangne kulturer indebar symbolritualet et sanseligt fysisk drama, hvor ypperstepræst/inde havde samleje med jomfru-M/K’er.
Ritualerne omfattede også ofringer – og kultdeltagernes indtagelser af ofrene…

Zeus&Hera

Kulten var worldwide. Carl Gustav Jung mente, at den har rod i vores Kollektive Ubevidste. Betegnelsen for menneskehedens fælles mytos-underbevidsthed, som befinder sig i ur-sjælen – uden at folkeslag har kommunikeret med hinanden.
Hos nogle folk fejredes ritualet allerede under nymånen. Årets fjerde måne. Den første grønne måne.

Jung mente desuden, at hieros gamos også er en psykologisk mekanisme, som et menneske må gennemgå for at blive helt.
Sig Selv.
Den indre oplevelse af harmoni, når ens kvindelige og mandlige egenskaber smelter sammen. Foreningen af indre lyse/mørke talenter muliggør en frugtbar livsførelse – uden forvirrende/forkvaklende/forskruede overføringer/projektioner på sagesløse medmennesker.

Hos de oprindelige folk indeholder kulten farverige myter, hvori ModerJord, FaderHimmel, BedstefarSol, BedstemorMåne og andre natursymboler agerer. Livsperspektiverende mytologiske fortællinger gennem alle årstiderne.

Dette døgns fuldmåne definerer påsken. Det Hellige Bryllup er sløjfet; men kristendommen ofrer Sønnen, drikker hans blod og spiser hans kød! Nadverindstiftelses-kulten.

NoldeNadver